środa, 27 czerwca 2012

Bakłażan z Grilla


Jeden z moich ulubionych sposobów na bakłażana to jego upieczenie na grillu. Stanowi on wyśmienity dodatek do grillowanych mięs i sałatek. A jeśli tak naprawdę zaszaleć to i na kanapce z serem czy wędliną też się sprawdzi. Czosnek, którym hojnie dekoruję plasterki bakłażana neutralizowane są przez natkę pietruszki. 



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ




21 komentarzy:

  1. wakacje w pełni! i ze smakiem ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wakacje " za chwilę" ale się już przygotowuję :)D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. uwielbiam. bakłażana mogę jeść na kilogramy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To mamy z soba coś wspólnego :)

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  3. Uwielbiam tak podanego bakłażana :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No i mnie masz. Uwielbiam! dodałabym jeszcze odrobinę świeżego chili i jestem w niebie;)

    pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tym chilli to wcale nie głupi pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  5. Cudowności!

    Mam w lodówce tylko cukinię i będę ją dziś grillować. Choć może się skuszę i dokupię jakiegoś bakłażana do pary, to będzie duet idealny ;)

    Serdeczne pozdrowienia,
    Edith

    OdpowiedzUsuń
  6. Co za smaczny zbieg okoliczności, u nas dziś również króluje bakłażan :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. widziałam u was dziś makaron i myślenie o wakacjach :)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
    2. Mamy niewielkie opóźnienie, zbyt wiele przepisów, zbyt mało czasu :)

      Usuń
  7. Twój przepis spada mi jak z nieba, mam bakłażana i kompletnie nie wiedziałam, co z nim zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiamy " spadać z nieba" na miękki materac ha ha ha

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  8. mniam, prosto,szybko i smacznie to to co misie lubią najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam, prosto,szybko i smacznie to to co misie lubią najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam bakłażana, a ten wygląda niesamowicie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ach, bo myu niesamowite jesteśmy, tak samo jak ten bkłażan, ktorego polecamy ;D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  11. Jestem wielbicielką bakłażana pod każda postacią, a grillowanego to już najbardziej! Narobiłam sobie tylko ochoty!

    OdpowiedzUsuń
  12. Fantastyczny! Pięknie wygląda! Następnym razem, gdy w łapki wpadnie mi bakłażan, na pewno wypróbuję ten sposób:)

    OdpowiedzUsuń
  13. dla mnie to idealna przegryzka na wieczór jak chwyci mnie podjadanie....

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...