piątek, 29 czerwca 2012

Tagliata Wołowa z Rukolą




Mięso lekko wysmażone ma tyleż samo zwolenników co i przeciwników. My należmy do tej pierwszej kategorii. Cenimy sobie zjeść, raz na jakiś czas, dobry, kruchy kawałeczek. Tagliata, termin oznacza grillowane " kawałki mięsa"  można wykonać z antrykotu, rostbefu lub polędwicy.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Pysznie skomponowane, dla mnie raczej z mocniej wysmażoną :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma sprawy, robimy każdemu według życzenia:)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  2. Doskonały pomysł z solą i rozmarynem na patelni grillowej. Wypróbuję u siebie, bo także mam żeliwną :)
    Co do opisu cen i jakości mięsa w polskich sklepach, to zgadzam się w 100%. Nic dodać, nic ująć.

    Z piątkowymi pozdrowieniami,
    Edith

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tez lubie czasem zjesc kawalek dobrej wolowiny. I podobnie jak ty, najbardziej lubie taka surowa w srodku. Tutaj ceny nie sa moze niskie, ale tez i nie na tyle zawrotne, by czlowiek zalamywal rece, no i jakosc tez chyba lepsza. A argentynska wolowina faktycznie jest pyszna! Kiedys musze tez sprobowac slynnej wolowiny Wagyu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pozostaje jeszcze do spróbowania wołowina z KOBE. Warto przedtem jednak sprawdzić ceny:)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  4. Dziękujemy Wszystkim za komentarze i pozdrawiamy

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...