wtorek, 21 sierpnia 2012

Sałatka- Carpaccio Alain


W latach 90-tych nasze drogi z Alain często się krzyżowały. Niesamowity organizator, który był w stanie " skleić" międzynarodowe , z tego czasu, środowisko Poznania. Alain jest „winny”, że w Polsce mamy Nutelkę, a ja, jak i wielu innych wpadaliśmy w „nutelkowy nałóg”. Alain pamiętam również z jego zwyczaju jedzenia sałatek, jak to Francuz. Siadał w restauracji z plikiem gazet, popijał wodę i czekał na swoją sałatkę. Nie było jej w menu, wiec robiono ją  na zamówienie. Nie rozumiem, dlaczego mając nieograniczony dostęp do nutelki, zajadał się tą sałatką. Pewnie chciał pozostać szczupły J  W każdym razie składniki jego ulubionej sałatki, w odróżnieniu od receptury Nutelki są mi znane:

Składniki:
  • garść rukoli
  • 2-3  kapelusze pieczarek
  • płatki parmezanu
  • pomidorki koktajlowe – opcja



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Już całe wieki nie jadłam sałatki z pieczarkami. Najwyższy czas to zmienić i skorzystać z Waszego przepisu :)

    Serdecznie pozdrawiam,
    Edith

    P.S. Piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatka naprawdę idealna! Choć ja wolę duszone pieczareczki zamarynowane wcześniej w balsamico.
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda całkiem wykwintnie ;]
    za to lubię lato - sezon na sałatki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie i smakowicie tu u Was ;) A na taką sałatke z surowymi pieczarkami już od dawna miałam ochotę! Dzięki za przepis! :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłam sałatki z surowymi pieczarkami... będę musiała spróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani Jadwigo, pieczarki oraz prawdziki moża jeść na surowo, oczywiście w rozsądnych ilościach.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...