Ryby i grzyby, to połączenie zaskakujące, ale tylko dla tych osób, które nigdy nie odważyły się na wypróbowanie przepisu z kategorii o wszystko mówiącej nazwie " Morze i Góry"
Trudno oprotestować taką kompozycję, jeśli zważymy, że składa się ona z wyśmienitych składników: ryby morskiej ( labraks czy dorata) oraz z najszlachetniejszego z grzybów, czyli prawdziwka. Każdy składnik z osobna przyprawia o zawrót głowy, a w duecie tworzy piękny slow food.
Trudno oprotestować taką kompozycję, jeśli zważymy, że składa się ona z wyśmienitych składników: ryby morskiej ( labraks czy dorata) oraz z najszlachetniejszego z grzybów, czyli prawdziwka. Każdy składnik z osobna przyprawia o zawrót głowy, a w duecie tworzy piękny slow food.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Wspaniałe danie, tylko skąd ja mam wziąć prawdziwki? :)
OdpowiedzUsuńIvka, prawdziwki winnaś dostać w dobrych delikatestach lub w sieciach handlowych typu Makro czy Selgros :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wspaniale! Zebym tylko mogla gdzies dorwac prawdziwki - tutaj nic, tylko pieczarki i pieczarki...
OdpowiedzUsuńz pieczarkami to danie, to zupełenie inna planeta. Niestety :(
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
danie znakomite dzieki za pomysl
OdpowiedzUsuńzoja napisała wyzej
OdpowiedzUsuńZoja, satysfakcja gwarantowana.
Usuńprzetestowane wielokrotnie ! :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda