sobota, 22 września 2012

Dyniowe Risotto ze Szparagami





Grzechem było by nie wykorzystać pory roku, która przynosi nam tyle żywych kolorów i fajnych smaków. Ostatnio nabyłam ogromną dynię. Szkoda było mi ją jednak zjadać. Ma fantastyczny  kształt i kolor, więc zdecydowałam, że lepiej, aby dekorowała ogródek. Ja i ona jesteśmy z tej decyzji zadowolone :)
Drugie podejście po dynię, choć korciło, aby nabyć kolejny piękny okaz, zakończyło się planowanym zakupem tylko kawałka dyni, które zużyłam na risotto.
Kolor i smak ….sami oceńcie.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

4 komentarze:

  1. Widzę, że nie tylko ja zamroziłam szparagi :)
    Pysznie u Was! Marzy mi się strasznie risotto, ale ciągle znajduję jakąś wymówkę, by go nie przygotować. Powinnam się chyba bardziej zmobilizować :)

    Pozdrawiam weekendowo,
    E.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Risotto nie ucieknie. A o zapas szparagów faktycznie trzeba było zadbać na zimę :)

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. ostatnio jadłam najlepsze risotto w życiu, maślane z chorizo... jestem pewna, że TO też bardzo będzie mi smakować, bo przekonałam się że risotto jest jak najbardziej "dla mnie" ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też mam zamrożone szparagi, więc chętnie wypróbuję to dyniowe risotto:-) Pozdrawiam pourlopowo:-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...