wtorek, 9 października 2012

Jesienna Kolorowa Papryka


Co roku wczesną jesienią, wyrośnięte w letnim słońcu, kolorowe warzywa kuszą nasze oczy. Fantazje na temat warzyw, właśnie teraz, osiągają swój zenit. Krojone, zapiekane, faszerowane, zaprawiane… och czego to człowiek nie wymyśli !
Podążyłyśmy za nurtem, uwiedzione urodą papryki- postanowiłyśmy je nafaszerować. W końcu takie brzuchy im urosły, z pewnością nie po to, aby pustkami świeciły. Ot i nasza wczesno jesienna logika J
Okazy papryki miały być jak najmniejsze, bo nie lubimy, jeśli farsz zdominuje całą potrawę. Nasze zamiary, a końcowy rezultat ( połówek robił zakupy) trochę się nie skorelowały, niemniej jednak wielkość papryk, była na granicy akceptacji.
Ponieważ ilość składników farszu jest uzależniona od wielkości warzyw; faszerowane papryki, jest to jedno z dań, gdzie proporcje farszu należy dobierać według wielkości warzyw oraz smaku nadzienia.




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

4 komentarze:

  1. Faszerowałam fetą, ryżem, warzywami, ale Wasza propozycja też jest fajna. Odnotowałam:-) Pozdrawiam:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie i smacznie nadziane :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękujemy za odwiedzenie naszego bloga:)

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  4. Z sardynkami to musi być genialnie nadziana papryka :)

    Pozdrawiam Was ciepło,
    E.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...