wtorek, 2 października 2012

Ośmiornica i łosoś. Carpaccio dwukolorowe.






Tak szczęśliwie się składa, że odnajdujemy przyjemność z przygotowywania i jedzenia ryb.
Z ryb i owoców morza, przeważnie przez ludzi nielubianych, można wydobyć wachlarz apetycznych kolorów, które wydają się być tylko zarezerwowane dla sałatek warzywnych oraz smak prawdziwej rozpusty J
Poniżej nasza kolejna propozycja: łączone carpaccio z łososia i ośmiornicy. Danie zostało zakwalifikowane do przystawek. Jak pokazuje praktyka, kilka przystawek może stworzyć cała kolację. Nazywamy to koncertem przystawek, o czym już wspominałyśmy na blogu, przy okazji opisywaniu kolejnych propozycji przystawek.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

9 komentarzy:

  1. O na to czekałam najbardziej:-)) Jak to nie lubią?? Ja uwielbiam i ryby i owoce morza...
    Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudowne!!! mmm!!! ubóstwiam carpacio ze wszystkiego z czego da się je zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem pod wrażeniem, Twój blog jest rewelacyjny! muszę tu zaglądać częściej :)
    mam nadzieję, że mój zainteresuje Cię również i dodasz go do obserwowanych ;) http://mademoiselle-brigitte.blogspot.com/
    buźka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy :D

      Z pewnością zajrzymy do ciebie

      pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  4. Czekałam na to carpaccio! Pięknie wyszły te ośmiorniczki.
    Jestem pod wrażeniem. Patrząc na zdjęcia poczułam się jak na wakacjach :)

    Serdeczne pozdrowienia,
    E.

    P.S. Macie literówkę w tytule posta w słowie "caPRaccio".

    OdpowiedzUsuń
  5. Carpaccio z ośmiornicy jest fajną sprawą, gdy zaprasza się gości i chce się mieć różne pomysły na kilka antipasti. Osobiście uważam, że ośmiornica w tej formie przygotowania trochę traci. Wolę zanurzyć zęby w mięsistych, grubych, mięciutkich mackach w całości. U nas ośmiornica najczęściej pojawia się w sałatce z ziemniakami. Raz czy nawet dwa razy w miesiącu to mus. Uwielbiam ją ponad wszystko.

    OdpowiedzUsuń
  6. ale mi narobiłaś smaka. Łososia uwielbiam, zresztą również mam smaka na ryby i owoce morza.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...