Tapendowy pomysł na zaskoczenie gości. Efektowne i pyszne.
Polecamy !!!
SKŁADNIKI:
na 20 sztuk
40 sztuk ciastek DIGESTIVE
900 g musu
jabłkowego
½ łyżeczki cynamonu
3 płaskie
łyżki żelatyny
ok.½ puszki
masy kajmakowej
sezonowe owoce
do dekoracji
20 sztuk
papilotek do muffinek
posypka czekoladowa
SPOSÓB WYKONANIA:
Do każdej papilotki wkładamy całe ciastko. Przygotowujemy masę jabłkową.
MASA JABŁKOWA:
Mus jabłkowy wykładamy ze słoika do miski, dodajemy cynamon a następnie wlewamy
przygotowaną według przepisu na opakowaniu rozpuszczoną żelatynę i miksujemy.
Masę wykładamy na ciastko (¾ wysokości papilotki) i przykrywamy drugim
ciastkiem. Wierzch smarujemy masą kajmakową .
DEKORACYJNE „KLEKSIKI”:
250 ml śmietany 30% *
1 płaska łyżka cukru pudru
½ łyżeczki cukru waniliowego
1 opakowanie śmietan-fixu
Zrobić według przepisu na opakowaniu i za pomocą rękawa
cukierniczego zrobić „kleksiki”. Całość udekorować owocami sezonowymi.
*zamiast śmietan-fixu można użyć śmietany 36%.
Kurcze, booooosssskkkkieeee !!!
OdpowiedzUsuńi w dodatku wiem, jak je zrobić ! <3
Pozdrawiam
Kasia :D
o rety, rety, o jeeej!
OdpowiedzUsuńsą super :]
Wspaniały pomysł na deser :) Widząc takie coś na stole, byłabym wniebowzięta :>
OdpowiedzUsuńboskie i taki ratunkowy pomysł jak goście niezapowiedziani zaraz wpadną :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! I wyglądają jak babeczki z cukierni:)
OdpowiedzUsuńNo fajne!
OdpowiedzUsuńChętnie bym się wprosiła :) Pycha!
OdpowiedzUsuńJak we francuskiej cukierni Tapendo!♥
OdpowiedzUsuńNa pewno zapamiętam ten przepis! Uwielbiam jabłkowe klimaty :)
OdpowiedzUsuńgenialne !!
OdpowiedzUsuńWyglądają jak raoswy wypiek z cukierni. Szkoda ich jeść, takie to urocze. :)))
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy za przemiłe komentarze :):)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy i polecamy nasz blog!!!
Tapenda