piątek, 31 maja 2013

Filetowanie Ryby


Filetowanie gotowej ryby- świetna sprawa. Tak sprawioną rybę można od razu  podawać na talerzu z ulubionymi dodatkami. Konsumpcja dań rybnych wymaga nabycia umiejętności filetowania i to bez wyjątku. 

Należy również wziąć pod uwagę, że większość dań rybnych wymaga wyfiletowania ryby, a wszystko po to, aby ości i skóra nie zakłóciły konsumpcji całego dania w skład którego wchodzą sosy i dodatki, które są przecież dumą kucharza.

Jeśli filetuje się więcej ryb, zalecamy włożyć talerze na moment do gorącego piekarnika, w ten sposób fileciki pozostaną jeszcze długo ciepłe.


Do wykonania wszsytkich czynności będą potrzebne 2 łyżki stołowe. 


 odciąć głowę za skrzelami




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

12 komentarzy:

  1. I jaki porządek na talerzu...:-)) Pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się, mnie to coraz lepiej wychodzi hihihi

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie poradnikowe posty!
    pamiętam, jak pierwszy raz to robiłam... rany, nie dość, że na talerzu
    widniało istne pobojowisko, to i na stole wokół zupełnie, jakby
    przeszedł jakiś rybny huragan!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karmelitko, to może Ty wieloryba filetowałaś :)


      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  4. Moim dzieciakom pokażę te zdjęcia jako instruktaż obsługi dzisiejszego obiadu :) / całkiem serio to piszę :) /
    Pozdrawiam serdecznie ...

    OdpowiedzUsuń
  5. No, nareszcie jak człowiek zjem następna rybę! A nie jak do tej pory - talerzowe wygibasy, których rezultat był taki jak u Karmel-itki :-P

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękujemy, że do nas wpadliście !

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  7. nie wiem jak to sie stalo , że moj komentarz się dodał..................jestem widocznie zarejestrowana ...............czy moze być inna ryba , nie mam juz urlopu coby polecieć do toskanii tak myslałam o pstragu? co wy na to? kochana TAPENDO

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najważniejsze, że komentarz się dodał, a jak, to już tajemnica internetu ;)

      Pstrąg to zacna ryba, więc co sie ma nie udać.
      Układ kostny zgoła inny ( prosze się nie ździwić, ale też się da rybę wyfiletować tym sposobem. Ba, innego nie ma :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...