niedziela, 2 czerwca 2013

Mini jabłeczniki bez pieczenia


Tapendowy pomysł na zaskoczenie gości. Efektowne i pyszne.
Polecamy !!!






SKŁADNIKI:

na 20 sztuk


40 sztuk ciastek DIGESTIVE
900 g musu jabłkowego
½ łyżeczki cynamonu
3 płaskie łyżki żelatyny
ok.½ puszki masy kajmakowej
sezonowe owoce do dekoracji
20 sztuk papilotek do muffinek
posypka czekoladowa


SPOSÓB WYKONANIA:

Do każdej papilotki wkładamy całe ciastko. Przygotowujemy masę jabłkową.


MASA JABŁKOWA:

Mus jabłkowy wykładamy ze słoika do miski, dodajemy cynamon a następnie wlewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu rozpuszczoną żelatynę i miksujemy. Masę wykładamy na ciastko (¾ wysokości papilotki) i przykrywamy drugim ciastkiem. Wierzch smarujemy masą kajmakową .


DEKORACYJNE „KLEKSIKI”:

250 ml śmietany 30% *
1 płaska łyżka cukru pudru
½ łyżeczki cukru waniliowego
1 opakowanie śmietan-fixu

Zrobić według przepisu na opakowaniu i za pomocą rękawa cukierniczego zrobić „kleksiki”. Całość udekorować owocami sezonowymi.

*zamiast śmietan-fixu można użyć śmietany 36%.
















12 komentarzy:

  1. Kurcze, booooosssskkkkieeee !!!
    i w dodatku wiem, jak je zrobić ! <3

    Pozdrawiam
    Kasia :D

    OdpowiedzUsuń
  2. o rety, rety, o jeeej!
    są super :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały pomysł na deser :) Widząc takie coś na stole, byłabym wniebowzięta :>

    OdpowiedzUsuń
  4. boskie i taki ratunkowy pomysł jak goście niezapowiedziani zaraz wpadną :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł! I wyglądają jak babeczki z cukierni:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie bym się wprosiła :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak we francuskiej cukierni Tapendo!♥

    OdpowiedzUsuń
  8. Na pewno zapamiętam ten przepis! Uwielbiam jabłkowe klimaty :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają jak raoswy wypiek z cukierni. Szkoda ich jeść, takie to urocze. :)))

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo dziękujemy za przemiłe komentarze :):)
    Pozdrawiamy i polecamy nasz blog!!!
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...