niedziela, 30 czerwca 2013

Sos mięsno-pomidorowy do makaronu na bazie mięsa drobiowego




Sos przygotowywałyśmy na naszym Fanpage-u w cyklu „Kochamy piątki, gotujemy na żywo”. Nazwę zaproponowała MiszMasz Marge. Nazwę zaakceptowałyśmy. Sos zrobiony jest zgodnie ze sztuką. Spore doznanie kulinarne.  


Składniki: *

  • ok. 200 g drobiowego mięsa mielonego
  •  2 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 150 ml czerwonego wina
  • ok. 5 łyżek oliwy EV
  • puszka pomidorów bez skórki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  •  woda, wg potrzeb
  • sól i pieprz do smaku
*ilość średni na 4 porcje. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ





2 komentarze:

  1. o ja, ale pyszne zdjęcia! super, że są też krok po kroku. mniam, aż się głodna zrobiłam, choć już po śniadaniu jestem!
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się, że Ci się podoba !

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...