Cykoria nie jest zbyt popularnym warzywem w Polsce, po
prostu nie ma szczęścia.... w rangingu popularności cykorię przebija,
przynajmniej o dwie długości, mniejsza brukselka, choć nie ma porównania.
Składniki:
- cykoria – ilość wg uznania
- sól
- oliwa EV wg. potrzeb
- poszatkowana natka pietruszki
- woda
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
nigdy takiej nie jadłam... ale pomysł jest ciekawy nie powiem!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :]
W sumie to ja w ogóle cykorii nie jadłam jeszcze...Bardzo mi się podoba tak przygotowana, może w końcu się skuszę ;-)
OdpowiedzUsuńA tych gąbów bardzo gorzkich nie należy wycinać?
OdpowiedzUsuńPani Elżbieto, niczego nie wycinam z dwóch powodów, po pierwsze główka cykorii by się rozpadła, po drugie nie czuję goryczy, ale to moja subiektywna ocena.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda