czwartek, 1 sierpnia 2013

Cykoria z piekarnika






Cykoria nie jest zbyt popularnym warzywem w Polsce, po prostu nie ma szczęścia.... w rangingu popularności cykorię przebija, przynajmniej o dwie długości, mniejsza brukselka, choć nie ma porównania.

Składniki:

  • cykoria – ilość wg uznania
  •  sól
  •  oliwa EV wg. potrzeb
  •  poszatkowana natka pietruszki 
  •  woda

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

4 komentarze:

  1. nigdy takiej nie jadłam... ale pomysł jest ciekawy nie powiem!
    pozdrawiam :]

    OdpowiedzUsuń
  2. W sumie to ja w ogóle cykorii nie jadłam jeszcze...Bardzo mi się podoba tak przygotowana, może w końcu się skuszę ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A tych gąbów bardzo gorzkich nie należy wycinać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani Elżbieto, niczego nie wycinam z dwóch powodów, po pierwsze główka cykorii by się rozpadła, po drugie nie czuję goryczy, ale to moja subiektywna ocena.


      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...