niedziela, 11 sierpnia 2013

Drożdżowa babka z jagodami

W Wielkopolsce obrodziły leśne jagody. Tapenda wykorzystała ten fakt i upiekła ulubione CIASTO DROŻDŻOWE właśnie z tymi owocami. Zdrowe, puszyste i smaczne ciasto :D ;D
 
UWAGA!!!!
Wielokrotnie testowany i sprawdzony przepis m.in przez STAŁE CZYTELNICZKI naszego bloga.
 
Zapraszamy!!!
Przepis znajdziesz tutaj:

Tym razem ciasto zostało upieczone w podłużnej formie o wymiarach: 39cm x 13cm.





wykładamy ciasto na stolnice i jeżeli jeszcze się klei dosypujemy mąki,
a następnie ręcznie wyrabiamy


 czekamy aż ciasto wyrośnie ...

delikatnie rozwałkowujemy i układamy owoce...

ciasto zwijamy ...



wkładamy do wysmarowanej, wysypanej bułką tartą formy i posypujemy kruszonką

chwilę należy odczekać, aż ciasto trochę urośnie. Następnie wkładamy do piekarnika.


Smacznego!!!





3 komentarze:

  1. z jagodami, wspaniała! jeszcze takiego wydania drożdżowego ciasta nie próbowałam :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka :) Próbowałam, wyszło idealne i przesmaczne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...