Majonez w zaciszu domowej kuchni wykonujemy tylko na specjalne okazje, następnie łączymy go ze specjalnie wytypowanymi składnikami, tak aby całość dostarczyła niezapomnianych doznań smakowych. Tymi składnikami specjalnymi, w tym przypadku jest tuńczyk, salsa truflowa oraz sałata lodowa.
Choć rynek oferuje dużą różnorodność majonezów, zrobienie własnego sosu daje możliwość doprawienia go według własnych upodobań, powstanie w ten sposób majonez spersonifikowany.
Poniżej przedstawiamy przepis na podstawową wersję majonezu oraz naszą propozycję wykorzystania go w wersji imprezowej.
Zapraszamy na przepis.
Składniki:
- żółtko- 1 sztuka
- sól- do smaku
- sok z cytryny- ok. 1 łyżeczka lub do smaku
- musztarda- ok. 1 łyżeczka lub do smaku
- oliwa- ok. 1 szklanka lub wg potrzeb
- czarny mielony pieprz- do smaku
- cukier puder- do smaku
- salsa truflowa- 2 -3 łyżeczki lub do smaku
- tuńczyk w oliwie lub z wody - 1 puszka 100 g lub wg potrzeb
- sałata lodowa- 1-2 łyżki drobno pokrojona
- chleb tostowy- wg potrzeb
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Super przepis :) Uwielbiam Wasze foto i dokładną instrukcję jak co przygotować :)) Buziaki Monia
OdpowiedzUsuńSame lubimy takie instrukcje, gdzie jest jasno co i z czym, zatem nie mogłyśmy zrobić inaczej, jak tylko wprowadzić taką formę u siebie. Dziękujemy za odwidziny :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
no, to jest majonez!:D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie doskonały!
OdpowiedzUsuńKocham majonez...a zwłaszcza taki IDEALNY ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!
Dziekujemy, że do nas wpadliście :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Fajny majonez:) pasta palce lizać, robiłam i potwierdzam jest obłędna.
OdpowiedzUsuń