czwartek, 9 stycznia 2014

Majonez w Wersji Imprezowej


Majonez w zaciszu domowej kuchni wykonujemy tylko na specjalne okazje, następnie łączymy go ze specjalnie wytypowanymi składnikami, tak aby całość dostarczyła niezapomnianych doznań smakowych. Tymi składnikami specjalnymi, w tym przypadku jest tuńczyk, salsa truflowa oraz sałata lodowa.

Choć rynek oferuje dużą różnorodność majonezów, zrobienie własnego sosu daje możliwość doprawienia go według własnych upodobań, powstanie w ten sposób majonez spersonifikowany. 

Poniżej przedstawiamy przepis na podstawową wersję majonezu oraz naszą propozycję wykorzystania go w wersji imprezowej. 


Zapraszamy na przepis.


Składniki:
  • żółtko- 1 sztuka
  • sól- do smaku
  • sok z cytryny- ok. 1 łyżeczka lub do smaku
  • musztarda- ok. 1 łyżeczka lub do smaku
  • oliwa- ok. 1 szklanka lub wg potrzeb
  • czarny mielony pieprz- do smaku
  • cukier puder- do smaku
dodatkowo:
  • salsa truflowa- 2 -3 łyżeczki lub do smaku
  • tuńczyk w oliwie lub z wody - 1 puszka 100 g lub wg potrzeb
  • sałata lodowa- 1-2 łyżki drobno pokrojona
  • chleb tostowy- wg potrzeb

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Super przepis :) Uwielbiam Wasze foto i dokładną instrukcję jak co przygotować :)) Buziaki Monia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Same lubimy takie instrukcje, gdzie jest jasno co i z czym, zatem nie mogłyśmy zrobić inaczej, jak tylko wprowadzić taką formę u siebie. Dziękujemy za odwidziny :)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  2. Kocham majonez...a zwłaszcza taki IDEALNY ;)
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziekujemy, że do nas wpadliście :D

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny majonez:) pasta palce lizać, robiłam i potwierdzam jest obłędna.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...