poniedziałek, 12 maja 2014

Ciasto Francuskie- Rolada Wiosenna




Dziś propozycja rolady wiosennej na bazie ciasta francuskiego oraz sezonowych warzyw. Aby wiosenna fantazja nabrała aromatu dodałyśmy ser mozarella oraz kilka plasterków szynki. Te dodatki zawsze pozwolą przemycić do naszego menu każdy gatunek jarzyn.

Dobór warzyw jest całkowicie dowolny. Poniżej przedstawiamy kilka prostych technik przygotowania marchwi, cukinii oraz zielonych szpargów. 

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ


Składniki:

  • rulon ciasta francuskiego- 1 sztuka
  • cukinia- 1 sztuka
  • szparagi- kilka sztuk
  • marchew- 1 sztuka
  • ser mozzarella- 1 sztuka
  • szynka- klika plasterków
  • natka pietruszki- szczypta
  • oliwa EV- kilka kropel
  • tarta bułka- 2 łyżeczki
  • sól i czarny mielony pieprz-  do smaku



8 komentarzy:

  1. mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pysznie, wiosennie i kolorowo:D biorę w ciemno!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię wszystkie składniki dania! Pycha! Fantastycznie przygotowane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak, ciasto francuskie można nadziewać do woli:-) Pyszna propozycja:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Sezon szparagowy trwa....u mnie też podobny zestaw...tarta z zielonymi szparagami:)
    Ale kawałek ten mega pięknej i pysznej rolady chętnie spróbuję:)
    Serdeczności!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tarty ze szparagami to jeszcze nie robiłam, ale na ten rok już pas, no może jeszcze jakieś małe risotto ze szparagami ;)


      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  5. a tak przy okazji polecamy nasz przepis na łatwe ciasto francuskie: http://tapenda.blogspot.com/2013/12/ciasto-francuskie-najatwiej-technika.html

    Pozdrawiamy wszystkich

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł na roladę! Wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...