Dziś propozycja rolady wiosennej na bazie ciasta francuskiego oraz sezonowych warzyw. Aby wiosenna fantazja nabrała aromatu dodałyśmy ser mozarella oraz kilka plasterków szynki. Te dodatki zawsze pozwolą przemycić do naszego menu każdy gatunek jarzyn.
Dobór warzyw jest całkowicie dowolny. Poniżej przedstawiamy kilka prostych technik przygotowania marchwi, cukinii oraz zielonych szpargów.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- rulon ciasta francuskiego- 1 sztuka
- cukinia- 1 sztuka
- szparagi- kilka sztuk
- marchew- 1 sztuka
- ser mozzarella- 1 sztuka
- szynka- klika plasterków
- natka pietruszki- szczypta
- oliwa EV- kilka kropel
- tarta bułka- 2 łyżeczki
- sól i czarny mielony pieprz- do smaku
mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pysznie, wiosennie i kolorowo:D biorę w ciemno!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszystkie składniki dania! Pycha! Fantastycznie przygotowane!
OdpowiedzUsuńOj tak, ciasto francuskie można nadziewać do woli:-) Pyszna propozycja:-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysl!
OdpowiedzUsuńSezon szparagowy trwa....u mnie też podobny zestaw...tarta z zielonymi szparagami:)
OdpowiedzUsuńAle kawałek ten mega pięknej i pysznej rolady chętnie spróbuję:)
Serdeczności!!!
tarty ze szparagami to jeszcze nie robiłam, ale na ten rok już pas, no może jeszcze jakieś małe risotto ze szparagami ;)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
a tak przy okazji polecamy nasz przepis na łatwe ciasto francuskie: http://tapenda.blogspot.com/2013/12/ciasto-francuskie-najatwiej-technika.html
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy wszystkich
Tapenda
Świetny pomysł na roladę! Wygląda super :)
OdpowiedzUsuń