Połączenie grzybów i makaronu to najlepsze połączenie na świecie. Jest tylko jedno pytanie dodać śmietanę czy jej nie dodawać ?
Postanowiłyśmy, że wypowiemy się w tym temacie. Otóż naszym zdaniem, jeśli mamy do czynienia z grzybami przeciętnymi, a do takich zaliczmy pieczarki kurki czy podgrzybki, to jest nam to obojętne, jeśli przepis zaleca śmietanę dajemy śmietanę, w przeciwnym wypadku jej unikamy.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- prawdziwki/ borowiki szlachetne- kilka sztuk
- czosnek- 2 ząbki
- wino- 100 ml
- woda- 100 ml
- natka pietruszki- 1 łyżka
- oliwa EV- 50 ml
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- tagliatelle- 160 g
Zapowiada się pysznie! Lubię grzybowe sosy do makaronu, ze śmietaną też :)
OdpowiedzUsuńależ apetyczna całość:) nie mogłabym sie powstrzymać przed zjedzeniem, bo straszna ze mnie grzybomaniaczka:D grzybki jednak wolę w wersji ze śmietanką;)
OdpowiedzUsuńZostałam wywołana do tablicy;-)) No i dostanie mi się, bo dodałam ostatnio leciuchno śmietany.... No dobra już uciekam;-))
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie makarony... grzyby... mniam!
OdpowiedzUsuńI love grzyby....Pamiętam jedną pizzę Twojej Mamy z grzybami leśnymi....<3 to był CZAD!!!!
OdpowiedzUsuńSerdeczności:)
a jak to zrobić w przypadku grzybów suszonych ??
OdpowiedzUsuńAniu, grzyby suszone można rewitalizować, aby otrzymać bardzo smaczny sos, jak to u nas bez śmietany:
Usuńhttp://tapenda.blogspot.com/2012/02/tagliatelle-w-sosie-z-prawdziwkow.html
Suszone borowiki to nie to samo, co borowiki świeże lub mrożone. Trzeba zaakceptować kompromisy. Mamy uzasadnione obawy twierdzić, że performans jaki prezentujemy w tym pprzepisie uzyskasz tylko używając świeżych lub mrożonych borowików. Te ostatnie dostepne przez cały rok w sieciach handlowych i to jest bardzo pozytyna informacja :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda