Pyszna fasolka szparagowa z masłem i z bułka tartą, czy może być coś równie dobrego- pewnie ! Równie wspaniała jest fasolka szparagowa w pomidorach. Amatorów pikantnych smaków, informujemy, że w przepisie znajdzie się również miejsce dla odrobiny chilli.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- fasolka szparagowa- 400 g mrożona lub świeża
- pomidory- 1 puszka pomidorów bez skóry
- woda- 250 ml
- oliwa EV- 2-4 łyżek
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- chilli- do smaku ( opcja)
Pysznie! Już nie mogę się doczekać świeżej z ogródka, by zajadać tylko z rumiana tartą bułką. Miłego dnia!
OdpowiedzUsuńPyszności. Uwielbiam fasolkę i już nie mogę się doczekać aż będzie świeża ale w lodówce mam jeszcze mrożoną. Zrobię do obiadku :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńhttp://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com
wygląda ciekawie:) jeszcze w tym roku nie jadłam szparag.
OdpowiedzUsuńSuper odmieniona poczciwa fasolka:-)
OdpowiedzUsuńPysznie podana fasolka :)
OdpowiedzUsuńrobiłam ją w zeszłym roku, ale do słoików - idealny dodatek do obiadu!
OdpowiedzUsuńLubię połączenie fasolki i pomidorów. Ja najczęściej dodaję jeszcze sporo tymianku i czosnek :)
OdpowiedzUsuńJedna z ulubionych letnich przystawek...kiedy wszystkie warzywa z ogródka można przynieść;)
OdpowiedzUsuńPozdro:)
Będę próbować:) fasolkę uwielbiam, więc nie widzę przeszkód, aby nie spróbować Waszego przysmaku.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
O taka fasolka by mi naprawdę smakowała jako dodatek obiadowy :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, że do nas wpadliście,. a fasolkę oczywiście polecamy!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda