środa, 7 maja 2014

Fasolka Szparagowa w Pomidorach






Pyszna fasolka szparagowa z masłem i z bułka tartą, czy może być coś równie dobrego- pewnie ! Równie wspaniała jest fasolka szparagowa w pomidorach. Amatorów pikantnych smaków, informujemy, że w przepisie znajdzie się również miejsce dla odrobiny chilli. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

Składniki:
  • fasolka szparagowa- 400 g mrożona lub świeża
  • pomidory- 1 puszka pomidorów bez skóry
  • woda- 250 ml
  • oliwa EV- 2-4 łyżek
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • chilli- do smaku ( opcja)

11 komentarzy:

  1. Pysznie! Już nie mogę się doczekać świeżej z ogródka, by zajadać tylko z rumiana tartą bułką. Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności. Uwielbiam fasolkę i już nie mogę się doczekać aż będzie świeża ale w lodówce mam jeszcze mrożoną. Zrobię do obiadku :-) pozdrawiam :-)


    http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda ciekawie:) jeszcze w tym roku nie jadłam szparag.

    OdpowiedzUsuń
  4. Super odmieniona poczciwa fasolka:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam ją w zeszłym roku, ale do słoików - idealny dodatek do obiadu!

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię połączenie fasolki i pomidorów. Ja najczęściej dodaję jeszcze sporo tymianku i czosnek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jedna z ulubionych letnich przystawek...kiedy wszystkie warzywa z ogródka można przynieść;)
    Pozdro:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Będę próbować:) fasolkę uwielbiam, więc nie widzę przeszkód, aby nie spróbować Waszego przysmaku.

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. O taka fasolka by mi naprawdę smakowała jako dodatek obiadowy :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dziękujemy, że do nas wpadliście,. a fasolkę oczywiście polecamy!

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...