Ryba w sosie pomidorowym z oregano, to bardziej aromatyczna propozycja w stosunku do wcześniej już prezentowanego połączenia pomidorów oregano i ryby ( mintaj). Jeśli porównać oba przepisy, to sos, który został przygotowany do mintaja był delikatniejszy, ponieważ zostało użyte świeże oregano, które ma zdecydowanie słabszy aromat, aniżeli oregano suszone.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- dorada- 1 sztuka ( lub labraks lub ewentualnie pstrąg)
- czosnek- 3 ząbki
- pomidory z puszki bez skóry- 300 ml ( 3/4 puszki)
- oliwa EV- 5 łyżek lub wg potrzeb
- suszone oregano - płaska łyżeczka
- sól morka i czarny mielony pieprz do smaku
- białe wino - 100 ml
Ryba w doskonałym sosie! Jak mam możliwość to korzystam ze świeżych składników :)
OdpowiedzUsuńmniam jak dla mnie pyszności:) wpraszam się na obiad:)
OdpowiedzUsuńTak fajnie jak jest wyfiletowana, ale u nas nikomu się nie chce tego robić i całe podajemy;-)
OdpowiedzUsuńJuż po przeczytaniu składników nie mam wątpliwości.....TO MUSI BYĆ PYSZNE!!!!
OdpowiedzUsuńSerdeczności!!!
genialna rybka!:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny sposób na podanie ryby :)
OdpowiedzUsuń