niedziela, 27 lipca 2014

Muffins z jagodami bez użycia miksera

 
Sezon jagodowy trwa!
Te leśne owoce są wdzięcznym dodatkiem
do ciast, deserów i sałatek.
Tapenda proponuje pyszne MUFFINS o smaku orzechów laskowych
 i jagód...mmmm PYCHA!!!
Przepis nie wymaga użycia miksera, a efekt?
Pulchne i smaczne babeczki rodem z USA ;) ;)
 
Zapraszamy!!!
 
 
 
 

SKŁADNIKI:
przepis na ok.8-10 sztuk

60g mielonych orzechów laskowych
150g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
75g cukru
70ml oleju słonecznikowego
75ml mleka
8 łyżek jagód
1 łyżka cukru waniliowego
1 jajko
8 łyżek pokrojonych w plasterki
(lub posiekanych) orzechów
laskowych



Wszystkie sypkie składniki umieścić w misce

 
i za pomocą rózgi wymieszać.

 
Do osobnego naczynia wbijamy całe jajko

 
dolewamy mleko,

 
olej

 
a następnie wszystkie płynne składniki mieszamy

 
i wlewamy do suchych składników.

 
Całość dokładnie mieszamy za pomocą rózgi.

 
Do przygotowanych papilotek ( my użyłyśmy takich,
które nie wymagają formy
 do muffins - jeżeli takich nie macie prosimy
 użyć formy i zwykłych papilotek)
przekładamy część ciasta -1/4 wysokości papilotek

 
i wykładamy jagody,

 
które następnie zakrywamy ciastem i posypujemy posiekanymi orzechami

 
Pieczemy przez ok. 25-30 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku
 do temperatury 180 stopni (termoobieg).

 
Smacznego !!!



8 komentarzy:

  1. Podobają mi się instrukcje za pomocą zdjęć, są bardzo ciekawe i do tego profesjonalnie zrobione ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają tak pysznie, że aż chce się po nie sięgnąć:))

    OdpowiedzUsuń
  3. istny obłęd! wyglądają fantastycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajniutkie! Pyszne i szybkie, tak lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniam, lubię takie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Elu ale pięknie Ci wyrosły:) podoba mi się, ze nie potrzebna jest asysta miksera.

    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super babeczki. Wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...