Proponujemy przepis na risotto z kremowym serem. Przepis jest
bardzo uniwersalny gdyż do jego wykonania można użyć ulubionych gatunków kremowych
serów pleśniowych. W przepisie został użyty ser Brie. Bazę przepisu stanowi żółte
risotto z szafranem czyli risotto po mediolańsku. Przepis oraz procedurę
wykonania risotto milanese można zobaczyć TUTAJ. Jedna różnica w risotto według
tego przepis to ta, że masło zostało zastąpione oliwą, co nie jest
obligatoryjne.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- ryż- 100 g
- wywar wołowy- 3/4 l
- białe wino- 75 ml
- oliwa- 10 łyżek
- cebula- 1 sztuka
- ser- 1 sztuka
- sól i pieprz - do smaku
- natka pietruszki- 1 łyżka
- szafran- szczypta
Uwielbiam dania z ryżu, fantastyczny przepis :-)
OdpowiedzUsuńwspaniałe :) i ta kremowa konsystencja ,pycha :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszne i kremowe! Tak lubię :)
OdpowiedzUsuńMmm... ale pyszne danie!
OdpowiedzUsuń