czwartek, 23 kwietnia 2015

Risotto z Serem




Proponujemy przepis na risotto z kremowym serem. Przepis jest bardzo uniwersalny gdyż do jego wykonania można użyć ulubionych gatunków kremowych serów pleśniowych. W przepisie został użyty ser Brie. Bazę przepisu stanowi żółte risotto z szafranem czyli risotto po mediolańsku. Przepis oraz procedurę wykonania risotto milanese można zobaczyć TUTAJ. Jedna różnica w risotto według tego przepis to ta, że masło zostało zastąpione oliwą, co nie jest obligatoryjne.



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki: *
  • ryż- 100 g
  • wywar wołowy- 3/4 l
  • białe wino- 75 ml
  • oliwa- 10 łyżek
  • cebula- 1 sztuka
  • ser- 1 sztuka
  • sól i pieprz - do smaku
  • natka pietruszki- 1 łyżka
  • szafran- szczypta
 *ilość na 2 osoby

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam dania z ryżu, fantastyczny przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniałe :) i ta kremowa konsystencja ,pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, pyszne i kremowe! Tak lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...