Połączenie polędwiczki wieprzowej i boczku jest bardzo popularne. Dziś
proponujemy przepis na ekstremalne smaczną wersję, czyli różowe mięso
polędwiczki oraz chrupkie kawałeczki boczku. Aby osiągnąć taki efekt,
polędwiczkę i boczek grilluje się osobno i łączy się je w ostatniej
fazie grillowania. Dzięki temu można bez problemu kontrolować stopień
wysmażenia zarówno polędwiczek jak i bekonu. Aromat dania tworzy
marynata, w której przez kilka godzin marynuje się mięso. Polecamy używać domowej przyprawy do grilla, w skład której wchodzą przyprawy takie jak:
papryka, czosnek, pieprz, kurkuma, imbir, kardamon, kminek, pieprz
kajeński i cynamon, w proporcjach na tzw. oko. Dodatkowo do dania warto dodać cebulę oraz zioła –
rozmaryn i szałwia. Serdecznie polecamy ten przepis na letnie
grillowanie. Będziecie zachwyceni. A oto szczegóły przepisu.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ,
Składniki na marynatę:
- miód- 2 łyżeczki
- sól morska- 1/2 łyżeczki
- cebula- 2 sztuki
- oliwa- 2 łyżki
- woda- 250 ml
- przyprawa do grilla- 1 łyżeczka
- polędwicza wieprzowa- 250 g
- boczek wędzony- 50 g
- szałwia- 2 gałązki
- rozmaryn - 3 gałązki
Tak polędwiczki jeszcze nie robiłam. Wygląda genialnie:-)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł! Pycha!
OdpowiedzUsuńCudowny sposób na polędwiczki, pycha :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł. Jeszcze nie mieliśmy okazji próbować takich polędwiczek, a to nasz największy specjał!
OdpowiedzUsuń