środa, 15 lipca 2015

Polędwiczki wieprzowe z grilla


Połączenie polędwiczki wieprzowej i boczku jest bardzo popularne. Dziś proponujemy przepis na ekstremalne smaczną wersję, czyli różowe mięso polędwiczki oraz chrupkie kawałeczki boczku. Aby osiągnąć taki efekt, polędwiczkę i boczek grilluje się osobno i łączy się je w ostatniej fazie grillowania. Dzięki temu można bez problemu kontrolować stopień wysmażenia zarówno polędwiczek jak i bekonu. Aromat dania tworzy marynata, w której przez kilka godzin marynuje się  mięso. Polecamy używać domowej przyprawy do grilla, w skład której wchodzą przyprawy takie jak: papryka, czosnek, pieprz, kurkuma, imbir, kardamon, kminek, pieprz kajeński i cynamon, w proporcjach na tzw. oko. Dodatkowo do dania warto dodać cebulę oraz zioła – rozmaryn i szałwia. Serdecznie polecamy ten przepis na letnie grillowanie. Będziecie zachwyceni. A oto szczegóły przepisu.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu.  Kliknij   TUTAJ,

Składniki na marynatę:
  • miód- 2 łyżeczki
  • sól morska- 1/2 łyżeczki
  • cebula- 2 sztuki
  • oliwa- 2 łyżki
  • woda- 250 ml
  • przyprawa do grilla- 1 łyżeczka
Składniki na grill:
  • polędwicza wieprzowa- 250 g
  • boczek wędzony- 50 g
Dodatkowo:
  • szałwia- 2 gałązki
  • rozmaryn - 3 gałązki

4 komentarze:

  1. Tak polędwiczki jeszcze nie robiłam. Wygląda genialnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny pomysł! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowny sposób na polędwiczki, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Doskonały pomysł. Jeszcze nie mieliśmy okazji próbować takich polędwiczek, a to nasz największy specjał!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...