Połączenie polędwiczki wieprzowej i boczku jest bardzo popularne. Dziś 
proponujemy przepis na ekstremalne smaczną wersję, czyli różowe mięso 
polędwiczki oraz chrupkie kawałeczki boczku. Aby osiągnąć taki efekt, 
polędwiczkę i boczek grilluje się osobno i łączy się je w ostatniej 
fazie grillowania. Dzięki temu można bez problemu kontrolować stopień 
wysmażenia zarówno polędwiczek jak i bekonu. Aromat dania tworzy 
marynata, w której przez kilka godzin marynuje się  mięso. Polecamy używać domowej przyprawy do grilla, w skład której wchodzą przyprawy takie jak:
 papryka, czosnek, pieprz, kurkuma, imbir, kardamon, kminek, pieprz 
kajeński i cynamon, w proporcjach na tzw. oko. Dodatkowo do dania warto dodać cebulę oraz zioła – 
rozmaryn i szałwia. Serdecznie polecamy ten przepis na letnie 
grillowanie. Będziecie zachwyceni. A oto szczegóły przepisu.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu.  Kliknij   TUTAJ, 
Składniki na marynatę:
- miód- 2 łyżeczki
 - sól morska- 1/2 łyżeczki
 - cebula- 2 sztuki
 - oliwa- 2 łyżki
 - woda- 250 ml
 - przyprawa do grilla- 1 łyżeczka
 
- polędwicza wieprzowa- 250 g
 - boczek wędzony- 50 g
 
- szałwia- 2 gałązki
 - rozmaryn - 3 gałązki
 

Tak polędwiczki jeszcze nie robiłam. Wygląda genialnie:-)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł! Pycha!
OdpowiedzUsuńCudowny sposób na polędwiczki, pycha :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł. Jeszcze nie mieliśmy okazji próbować takich polędwiczek, a to nasz największy specjał!
OdpowiedzUsuń