sobota, 17 maja 2014

Raffaelo - ANIELSKA POKUSA - krok po kroku

 

 
 

Połączenie delikatnej bitej śmietany, białej czekolady, płatków migdałowych i wiórków kokosowych z puszystym biszkoptem oraz nutą masy kajmakowej w tle stanowi wyrafinowane doznania smakowe. Szybkie i efektowne ciasto.

Zapraszamy !
 
Biszkopt pieczemy jasny według własnego lub naszego przepisu:

 
 
SKŁADNIKI MASY:
 
wielkość użytej formy:  31,5 cm x 22,5 cm
 

0,5 litra kremówki (30%)

100 g wiórek kokosowych

100g płatków migdałowych

2 białe czekolady

2 opakowania „Bitej śmietany”(np. Dr Oetkera)

 
 


 
Roztopić czekoladę i odczekaćaż wystygnie.




 
 Ubić kremówkę z 2 opakowaniami Dr Oetkera (patrz przepis na opakowaniu - zastąpić mleko śmietaną kremówką).


 
 Do ubitej masy dodawać po łyżce ostudzonej czekolady i nadal ubijać
 (trochę wolniejsze obroty).


 
Następnie dodać wiórki


 
 
  i płatki migdałowe.
 

 
Wszystko wymieszać.

 
 i wyłożyć na biszkopt.


Całość wyrównać i wstawić na ok 2 godziny do lodówki.
 
 
Następnie na wierzchu rozsmarować masę kajmakową,


 
na której możemy zrobić wzorki
 


 
a całość wysypać płatkami migdałowymi.


 Smacznego !

15 komentarzy:

  1. Ela jesteś wybitną i perfekcyjną kusicielką - KUSISZ!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahahaha ...:) oj Żanetka dzięki:)
      Pozdrawiamy!!!

      Usuń
  2. Moje ukochane <3 Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne ciacho, wszystkie składniki mnie uszczęśliwiają :D

    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm, coś wspaniałego :) Kusicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglada rewelacyjnie ale dla mnie jest raczej ciastem zimowym. Teraz mam ochotę na lekkości z owocami.

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, boskie ciacho! Co za połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Widziałam już wiele wersji tego ciasta, ale Wasza jest dla mnie mistrzowska!:) Jak będę robić rafaello to na pewno skorzystam z tego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pozdrawiamy i zapraszamy :):)

    OdpowiedzUsuń
  10. Miałabym dzisiaj ochotę na to ciacho:)

    OdpowiedzUsuń

  11. dla mnie nie ma znaczenia, czy to wiosna, lato, jesień, czy zima - na takie ciasto zawsze się skuszę - serdeczności :)))

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajowe ciacho, chyba się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniam mniam :-) fajna propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Oj bede musiala tu czesciej zagladac takie cudenka :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...