wtorek, 22 kwietnia 2014

Omlet- Frittata z piekarnika




To już raczej ostatni znany nam sposób na przygotowanie omletu, czy jak kto woli, frittaty. Do tej pory pokazałyśmy, jak go przygotować w PAPILOTACH, w FOREMCE do muffinów, w TORTOWNICY. Teraz przyszła kolej na piekarnik. 

Dodatków do przygotowania omletów jest praktycznie nieskończona ilość, i każde połączenie się sprawdzi. Musimy jednak powiedzieć, że najsmaczniejsze frittaty wychodzą z tego, co pozostanie w lodówce, w ilości z którą tak dokładnie nie wiadomo co zrobić. Na przykład mogą to być makarony z poprzedniego dnia, skrawki wędlin, pieczone ziemniaki itd. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki *
  • jajka- 5 sztuk
  • ziemniaki- 4 sztuki
  • szpinak- garść
  • parówki- 2 sztuki
  • parmezan- starty ,4 łyżki
  • oliwa EV- wg potrzeb
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku. 

3 komentarze:

  1. Doskonale! Lubię takie kombinacje!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pychota! ja również podzielam zdanie, że najlepsze rzeczy wychodzą po porządkach w lodówce:D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie wygląda! Uwielbiam takie pyszne porządkowanie lodówki ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...