środa, 27 sierpnia 2014

Dorsz w Sosie Śmietankowo- Musztardowym



Faktem jest, że na stronie Tapenda mało jest przepisów wytrawnych w których skład wchodzi śmietana. Z łatwością się jednak z tego wytłumaczymy. Zasada jest taka, że śmietanę dodajemy tylko do przepisów, które tego wymagają. Na przykład sos do makaronu z szynką, dedykowałyśmy milusińskim. Wg naszej wiedzy, dzieci lubią  łagodne smaki, zatem użycie słodkiej śmietany jest całkowicie uzasadnione. W odniesieniu do przepisów takich jak sos grzybowy do makaronu lub duszony królik., w uzależenieniu od polskiej tradycji kulinarnej, oczami wyobraźni widzimy na talerzu lawę śmietankowego sosu. Bez weryfikacji przepisu, niektóre osoby poczują się rozczarowane, kiedy odkryją, że śmietany nie dodałyśmy.  Dajemy jednak 100 % gwarancji smaku, ponieważ proponujemy alternatywne składniki.  


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ




Składniki: *
  • dorsz filety- 300 g
  • masło- 1 łyżka
  • musztarda- 1 łyżka lub wg potrzeb
  • ukwaszona śmietana 18 % - 200 ml lub wg potrzeb
  • mleko lub słodka śmietana- 3-4 łyżki
  • mąka- 2 łyżki
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku 
* orientacyna ilość na 2 osoby

5 komentarzy:

  1. jak mi się zachciało takie rybki, to szok!!!!;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale soso grzybowy nie do makaronu to już śmaieana u mnie jest obowiązkowa:-) Rybka pyszna, ja jestem świeżo po warsztatach rybnych i ciągle mam niedosyt ryb:-) A takie cuda robiliśmy;-) Poproszę bez tej kaszy porcyjkę:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z ryb cuda faktycznie można zrobić :D

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  3. Cudownie wygląda ten dorsz! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy sos do rybki, muszę taki spróbować :-) pysznie wygląda cały zestaw :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...